top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

PUFNASTE BOJE ZA 5 MINUTA – 3 SASTOJKA

recept i uputstvo:

Pufnaste boje su jednostavno zabavne! Koristili smo ih na najrazličitije načine- da imitiramo sneg I oblake na crtežu ili slici, da dodamo reljefne detalje na čestitke ili pozivnice za rodjendane… Zabavno je praviti ih, zabavno je nanositi ih na papir, jer se ponašaju potpuno drugačije od svih ostalih slikarskih materijala. I zabavno je kada se osuše I ostanu reljefni I sjajni, kao oblaci ili sneg na papiru!

Materijali:

drvofiks

pena za brijanje

boje za kolace/tus u boji

Kako?

Pomesajte jednake kolicine lepka i pene za brijanje. Mešajte lagano dok ne primetite da su se dobro izmešali lepak I pena.  Podelite masu u nekoliko posuda ako želite da im dodajete boje. U različite posude dodajte razlicite boje.

Masu mozete naneti na papir cetkicom za slikanje, prstima ili kašičicama.Koristite deblji papir( iz bloka za likovno ili deblji). Bolje je da koristite šire četke kako  bi više boje ostalo na papiru. Međutim I previše boje nije dobro, jer tokom sušenja sve malo splasne I ako je reljef previsok, samo će se sve urušiti. Sačekajte do 24 sata da se boja, tj lepak potpuno osuši. Boja će ostati reljefna i imaće pufnast izgled kada se sve osuši. #gallery-7 { margin: auto; } #gallery-7 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-7 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-7 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

145 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page