PROGRAMI I KURSEVI

 

PRIPREME ZA SREDNJE UMETNIČKE ŠKOLE

Museum 1

pripreme za Dizajnersku i Tehnoart

Ovo je program namenjen deci sedmog i osmog razreda koja žele da upišu neku od srednjih umetničkih škola.
Naš cilj je da kroz ovaj program decu osposobimo da reprodukuju, u sve tri tehnike, postavljenu mrtvu prirodu ili predmet sa fotografije.

STUDIOZNO CRTANJE I SLIKANJE

17938243123394996.jpg

 likovni atelje za decu od 10 do 16 godina

Ovo je program namenjen deci uzrasta od 10-16 godina. Program je pažljivo osmišljen sa ciljem da polaznicima da osnovu crtanja I slikanja I da ih osposobi da posmatraju I na osnovu opažanja crtaju ili slikaju.

CRTANJE SLIKANJE I VAJANJE

Art Fun

likovni atelje za decu od 4 do 10 godina

Ciljevi: Povećanje koncentracije I sposobnosti da se fokusiraju I završe umetničke radove. Korišćenje materijala I alata bezbedno I odgovorno .

LIKOVNE TEHNIKE ZA ODRASLE

Wine & Painting Night

crtanje i slikanje namenjeno odraslima

Kurs namenjen svima koji zele da se upoznaju sa likovnim tehnikama i materijalima po prvi put i onima koji nisu imali formalno likovno obrazovanje a zele da usavrsavaju svoju tehniku.

procitaj vise

PRIPREME ZA UMETNIČKE ŠKOLE

Museum 1

Dizajnerska, TehnoArt i Drvoart

Ovo je program namenjen deci koja žele da upišu neku od srednjih umetničkih škola, koje imaju poseban prijemni ispit (crtanje, slikanje i vajanje).
Na pripremama deca kroz različite zadatke, po pažljivo osmišljenom programu uče o tehnikama crtanja, slikanja i vajanja. Naš cilj je da kroz ovaj program decu osposobimo da reprodukuju, u sve tri tehnike, postavljenu mrtvu prirodu ili predmet sa fotografije; uzimajući u obzir osnovna pravila o merenju, proporcijama, kompoziciji, konstruisanju predmeta, kvalitetu linije i boje, planovima, teksturi, senci i svetlosti, formi.
Deca će učiti o kompoziciji, kako da izmere i nacrtaju ili naslikaju predmete koje vide u tačnim proporcijama, učiće kako da prikažu treću dimenziju na papiru, o različitim linijama koje čine crtež živim i dinamičnim o mešanju boja i valeru o korišćenju gline za vajanje i načinima za reprodukovanje fotografije u 3D formu i mnogo drugih veština koje su potrebne za polaganje prijemnog i spita i upis u umetničke škole.

 

STUDIOZNO CRTANJE I SLIKANJE

17938243123394996.jpg

za one koji žele da unaprede ono što već znaju o umetnosti

Ovo je program namenjen deci uzrasta od 10-16 godina. Program je pažljivo osmišljen sa ciljem da polaznicima da osnovu crtanja I slikanja I da ih osposobi da posmatraju I na osnovu opažanja crtaju ili slikaju. Kroz niz zadataka na časovima se bavimo sledećim likovnim elementima:
Komponovanje
Perspektiva
Karakter oblika
Materijali-tekstura
Valer
Boja
Kontrast
Harmonija
Stil
Program je pogodan za najrazličitiju decu. Neka deca samo žele da nauče da crtaju ono što vide, neka deca imaju smisla za crtanje I žele to da unaprede, neka deca već imaju iskustva u crtanju I žele da razvijaju svoj stil I unaprede tehniku…
Ciljevi: studiozno posmatranje I precizno prenošenje, odgovorna I samostalna upotreba različitih materijala I alata u radu. Mogućnost primene struktura I funkcija umetnosti. Razumevanje karakteristika odredjenog umetničkog rada I svog rada. Saznanje kako različiti materijali, tehnike I procesi izazivaju različite reakcije posmatrača I kako ih koristiti za komunikaciju ideja, iskustava I priča. Razumevanje kako koristiti različite organizacione I kompozicione principe za izazivanje različitih reakcija. Odabir perspektivnih ideja I motiva za umetničke radove. Otkrivanje I razvoj ličnih interesa i preferencija u umetnosti

 

ŠKOLA CRTANJA, SLIKANJA I VAJANJA ZA DECU

Art Fun

Program namenjen deci od 4 do 10 godina

Ciljevi: Povećanje koncentracije I sposobnosti da se fokusiraju I završe umetničke radove Korišćenje materijala I alata bezbedno I odgovorno .Razumevanje I mogućnost primene materijala, tehnika I procesa vezanih za vizuelnu umetnost kao I pravljenje razlike izmedju materijala, tehnika I processa. Mogućnost primene struktura I funkcija umetnosti. Razumevanje karakteristika odredjenog umetničkog rada I svog rada. Saznanje kako različiti materijali, tehnike I procesi izazivaju različite reakcije posmatrača I kako ih koristiti za komunikaciju ideja, iskustava I priča. Razumevanje kako koristiti različite organizacione I kompozicione principe za izazivanje različitih reakcija. Odabir perspektivnih ideja I motiva za umetničke radove. Razumevanje kako se simboli, ideje I motivi koriste da bi se izrazilo značenje. Otkrivanje I razvoj ličnih interesa i preferencija u umetnosti

Očekivanja: Deca će razvijati  sposobnost posmatranja I istraživaće različite materijale. Način rada je individualni I grupni, što otvara prostor za diskusiju I razmenu mišljenja I ideja. Razvijamo osećaj za tudji rad I sposobnost da o radovima kritički razmišljamo, cenimo ih  I ragujemo konsturktivno. Deca uče elemente I principe dizajna I razvijaju kritički stav prema svom okruženju Umetnost je forma ljudskog izražaja kroz aktivnost. Mi, na časovima kombinujemo ono što vidimo, osećamo, čujemo, mislimo I doživljavamo u snažnu formu vizuelne I taktilne komunikacije

 

LIKOVNE TEHNIKE ZA ODRASLE

Still Life Painting

Crtanje i slikanje za odrasle

Program je namenjen ljubiteljima umetnosti, amaterima, hobistima i svima koji zele da se upoznaju i usavrse likovne tehnike i vestine.
Kroz tematske casove, polaznici ce imati priliku da upoznaju i  koriste razlicite materijale kao sto su: tempere, akvarel boje, akrili, uljane boje, tus i pero, uljane i suve pastele, ugalj, olovke...
Na casovima ce takodje biti dostupni razliciti materijali kako bi polaznici mogli da biraju kojom tehnikom zele da se bave.
Broj mesta u grupi je ogranicen kako bismo mogli svakom polazniku ponaosob da se posvetimo i ponudimo pomoc koja ce svakome omoguciti najbolji moguci napredak