top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

Zašto je kreativnost toliko važna

–Tvrdim da je kreativnost vazna u obrazovanju isto koliko i pismenost–

Sir Ken Robinson,  govori o edukativnom sistemu koji podstice kreativnost i odgaja ljude koji su sposobniji da se snadju u svetu budućnosti (kakav god on bio). Govori o vaznosti likovnog vaspitanja, skole crtanja za decu…

Sir Ken Robinson je engleski autor i savetnik u obrazovanju. Dobitnik mnogih nagrada i veoma popularan govornik. On zagovara kreativno i individualizovano obrazovanje koje će decu pripremiti za budućnost o kojoj ništa ne znamo.

Video prikazuje jedan veoma zanimljiv i duhovit govor sa TED konferencije. U ovom videu on govori o tome da živimo u vremenu kada se stvari toliko brzo menjaju da zaista ne znamo kakva budućnost čeka našu decu. I najbolje što možemo da im ponudimo u obrazovanju, su alati za snalaženje. A nepobedivi alat za snalaženje je KREATIVNOST! A po njegovom mišljenju kreativnost znači da smo sposobni da iznedrimo originalnu ideju.

Svakodnevno smo svedoci dečije kreativnosti i originalnosti… Zašto je to tako? Deca se ne plaše da pogreše. Dok god se plašimo da pogrešimo nećemo doći do originalne ideje. Ovo je razlog što se kroz sistem obrazovanja smanjuje kreativnost. Obrazovni sistem stigmatizuje greške!

Pogledajte ovaj duhoviti video: Sir Ken Robinson

9 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page