top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

Vaše dete kao superheroj?!

Najposebniji odevni detalj za Vaše dete bez ikakvih dodatnih troškova!

U par kratkih koraka možete da učinite da se Vaše dete oseća baš kao svoj omiljeni lik! Nezavisno od toga da li Vaše dete želi da ima plašt kao Pepeljuga ili kao Superman, vrlo lako ćete mu to i omogućiti. Sve više dečijih kostima pravi se od materijala koji su neprijatni za kožu i bez prevelikog izbora likova u koje se mogu prerušiti. Ali Vama to više neće predstavljati problem! Podelićemo sa Vama, kako bez ikakvih napora šivenja i pletenja, svom detetu da napravite jedinstveni plašt, nezavisno od toga da li je za meskambal ili jedan običan,ali posebno zabavan, radni dan.

Šta od materijala je potrebno? Sve što Vam je potrebno jeste:

1. Majica 2. Lepak za tekstil 3. Manji delovi materijala po izboru, preporučljivo je uzeti filc 4. Makaze

Kako napraviti? – Prvi korak:

Uzmite majicu, potrudite se da bude što veća. Možete uzeti i neku staru, ali očuvanu, majicu koju ne koristite. Uzmite makaze i isecite ceo prednji deo majice, uključujući i rukave, jedino što ostavljate sa prednje strane jeste deo koji obavija vrat. Kasnije oblikujte zadnji deo majice kako bi dobio trouglastu formu plašta. Nakon što ste ovo obavili, rezultat bi trebalo da izgleda kao na slici broj 1.

– Drugi korak:

Uzmite filc, ili materijl po izboru, trebaće Vam dva manja komada materijala u različitim bojama.

Ako ste izabrali da kupujete filc specijalno za ovu priliku, pre početka pravljenja, obratite pažnju na boju majice i uklopite sa bojom filc materijala po Vašoj, ili želji Vašeg deteta. Isecite materijal u jednostavne oblike po Vašem izboru. Preporučljivo je da prvo parče materijala, koje ćete koristiti kao podlogu za drugo, bude u nekom ovalnom obliku kako ne bi odvlačilo pažnju od drugog komada materijala. Prvi komad služi da istakne i bude od pomoći za bolji efekat drugog komada, preko njega. Drugi komad materijala, koji je u drugačijoj boji od prvog, isecite u oblik koji bi Vaše dete želelo da bude “logo“ njegovog plašta. Najčešće su to munje, zvezde ili jedno veliko slovo.

– Treći korak:

Zalepite filc, ili materijal koji ste izabrali, jedan komad za drugi, a zatim za majicu.

Ako koristite materijal koji sa jedne strane već ima lepak, priča je totalno prosta! Samo prislonite stranu na kojoj je sadržan lepak za majicu, tačnije, sad već plašt. Ako materijal koji ste koristili ne sadrži lepak na sebi, uzmite super, ili običan, lepak i prilepite isečene oblike materijala za plašt.

– Četvrti, izboran, korak:

Vaš plašt je već spreman, ovaj korak je izboran.

Isecite deo plašta koji obavija vrat, tačno po sredini, na dve podjednako duge linije. Za kraj obe linije prilepite male komade čičak trake kako bi plašt lakše i brže

mogao da se skine i obuče.

Vaše dete je sada spremno da osvaja svet! Možda bi ste i vi jedan plašt, da se uklopite sa detetom?! Zašto da ne? Superheroji ne znaju za godine, samo za zabavu!!! #gallery-5 { margin: auto; } #gallery-5 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-5 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-5 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

23 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page