top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

Mobile koji će vas inspirisati

Napravite mobile koji će vas inspirisati, ohrabriti, radovati, podsetiti…

Iznesite svoje omiljene fotografije, razglednice, pisamca, ukrase i okačite ih na mesto gde ćete moći svakodnevno da ih gledate!


Materijal:

Divno kod ovog projekta je što vas svaki sastojak koji izaberete raduje i ispunjava lepim sećanjima ili nadanjima. Svaki komad je ličan, priča svoju priču i to može biti bilo šta, ne treba vam posebna priprema i nabavka (osim grane). Izaberite bilo koju

  1. granu

  2. štipaljkice

  3. kanap/vunu/traku za pakovanje poklona/deblji konac/trakice

  4. fotografiju

  5. papirić sa motom/ljubavnim pismom/inspirativnom porukom/pozitivnom mišlju/origami…

  6. sličicu

  7. mini ručni rad

  8. poklončić

dok god su oni oni koji vam se posebno sviđaju i koje želite na svom zidu.


Korak 1

Dok šetate parkom, potražite granu koju biste želeli da okačite na svoj zid. Možete je išmirglati, obojiti, premazati lanenim uljem ili ostaviti skroz prirodan “look”.

Korak 2

Sakupite slike, zapisane rečenice, fotografije koje predstavljaju kako želite da se osećate ili šta želite da postignete u narednom periodu. Možete da zapišete ili ilustrujete svoje ciljeve, pozitivne reči…da dodate nešto što će vam pomoći da se fokusirate…

Korak 3

Traku koja je duple dužine grane vežite za oba kraja grane (kao na slici). Za ovaj korak možete iskoristiti žicu umesto trake.

Korak 4

Između čvorova od traka vežite nekoliko komada kanapa/vunice sa razmakom od nekoliko cm. Dužine kanapa mogu biti različite bez nekog reda ili mogu ići od najkraće do najduže, kako bi ceo mobile dobio oblik trougla. Najduži kanap može biti na sredini, a najkraći na krajevima ili obrnuto. Bitno je da uživate dok ga pravite i da ćete kasnije u njemu uživati, pa se prepustite inspiraciji.

Korak 5

Nađite balans na traci pa je na tom mestu okačite na ekser na zidu.

Da vam se planovi i želje ostvare!


7 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page