top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

JESENJI LAMPIONI

Priroda I smena godišnjih doba je neiscrpan izvor inspiracije. Koliko god godina da imam I koliko god smena godišnjih doba da sam videla, svaki put se iz početka divim I čudim prirodi… Polako napuštamo leto I čekamo jesen. Po neki list već možete da vidite kako pada sa drveta. Tako I naše aktivnosti polako prate smenu godišnjih doba.

Pravili smo različite lampione za različite prilike. Lepi su I prave lepu svetlost kada u njih stavite svećice. Od toga kakve boje izaberete, zavisi I atmosfera koju će praviti. Sada nam je tema jesen.

Materijali:

Teglice (očišćene od nalepnica)

Krep papir u različitim bojama (braon, crvena,žuta, narandžasta…)

Lepak drvofiks ili akrilno vezivo (drvofiks nije vodootporan, a akrilno vezivo jeste)

Četkice

Kako?

Iscepkajte krep papir na sitne komade. Mi smo koristili braon samo za stable, a ostale boje za pozadinu. Od braon papira možete da isečete ili iscepate stablo I nekoliko grana. Prvo nanesite četkicom lepak po površini tegle. Mi smo lepak nanosili malo po malo, kako bismo mogli da držimo teglicu za suve delove. Papiriće samo lagano spuštajte na lepak, dok ne prekrijete celu površinu tegle. Deca su insistirala da je oblepimo I sa donje strane, ali to ne pravi razliku. Dodajte jos malo lepka I zalepite I stable. Ako koristite akrilno vezivo I želite da lampion bude vodootporan premažite još jednom preko svega akrilnim vezivom. Kada se osuši stavite svećicu unutra…

Na isti način pravimo lampione za različite prilike, menjamo kombinaciju boja I temu.


lampioni jesenji deciji atelje

jesenji lampioni deciji atelje

lampioni deciji ateljee

lampioni deciji atelje
41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page