top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

HVATAČI SVETLOSTI

Obožavamo ove šarene ukrase, imamo ih zalepljene na prozore, u svakoj prostoriji, makar, po jedan visi sa plafona, čak i u dvorištu vise sa drveta u različitim veličinama…

Mi smo koristili različite kombinacije boja i svi su lepi, a posebno su lepi kad sunce prolazi kroz njih.

Materijali:

Lepak (drvofiks)

Boje za kolače

Poklopci od tegli

Čačkalice

(opciono) kanap

Kako?

U poklopce od tegli sipajte drvofiks, trebalo bi da se razlije po celoj površini poklopca i da sloj lepka bude debljine oko milimetar. Zatim neka deca odaberu boje koje žele da koriste i sipajte na različita mesta, po površini lepka, po kap različitih boja. Čačkalicama lagano pomerajte boju po površini. U početku će se možda videti jasne linije crteža ali kasnije će se boja razliti po lepku i ostaće nejasan crtež, zapravo mešavina boja. Zato nemojte mnogo da mešate boje, da se ne bi sve pretvorilo u jednu boju. Naš predlog je da koristite 2 ili 3 boje, naše iskustvo je da se kombinacija od više boja uvek pretvori u braonkastu mrlju.

Ostavite poklopce na nekom bezbednom mestu da se suše oko 24 sata. Nakon toga bi trebalo da možete lako da sljuštite lepak sa poklopca. Ako se ne skida lako, ostavite jos neko vreme da se suši. Možete makazama da obrubite ivice, kako bi bile urednije. Dok su tako sveže napravljeni, hvatači svetlosti su elastični, i mi tada volimo da ih zalepimo na prozor. Veoma lepo izgledaju na prozoru kad kroz njih prolazi svetlost. A kada vam dosade, lako se odlepe. A ukoliko je sloj lepka deblji ili jednostavno želite viseći ukras, probušite jednu rupicu uz ivicu hvtača i kroz njega provucite kanap i tako okačite bilo gde, mada je lepše ako je na mestu gde svetlost prolazi kroz njega.


hvatac sunca deciji ateljee

hvatac deciji atelje

hvatac deciji ateljee

hvatac sunca deciji atelje

52 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page