top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

DEČIJE BOJE ZA BETON

RECEPT-2 SASTOJKA

Letnji raspust se uskoro zavrsava I deca verovatno koriste svaku priliku da budu napolju… Ove će sigurno biti najveća atrakcija u parku I ispred zgrade!

Materijali:

Gustin (kukuruzni skrob)

Boja za kolače

Tube za boje (mi smo koristili stare bočice od deterdženta za sudove, od šampona i mleka za telo, ali verovatno bi bilo bolje koristiti nešto sa  manjim otvorom)

I opciono:

Soda bikarbona

Sirće

Bočica sa prskalicom (mi smo koristili bocu od spreja za čišćenje stakla)

Kako:

Veoma jednostavno! Pomešajte jednake delove vode i gustina. Raspodelite masu u nekoliko bočica i u njih dodajte boju za kolače. Osnova za ove boje je bela, zato dodajte dovoljno boje kako bi bile jarke. Boja iz ovakvih bočica može veoma lepo da se kontroliše i artikuliše

Kako- eksperiment:

A ako želite da u ovo dodate i element eksperimenta: u prvobitnu masu dodajte jednaku količinu soda bikarbone ( koliko vode, toliko gustina, toliko i soda bikarbone). Kada su crteži na betonu gotovi, napunite boce sa prskalicama sirćetom. Kada deca počnu da prskaju po svojim crtežima desiće se super zabavna reakcija izmedju sode i sirćeta…

Ovaj igra je podjednako zabavna i maloj i velikoj deci. Mi smo se igrali sa decom od 2 do 10 godina. A najveć izazov za odrasle je da ne uzmu deci boje da se oni igraju. Zato predlažemo da napravite veću količinu pa se igrajte zajedno!

Uživajte!


boje za decu skola slikanja za decu


21 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page