top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

Buket od dugmića

           Ako često zaboravite da dodate vodu u vaznu ili ne volite da kupujete isečeno cveće i da ga gledate kako se suši, ovo je rešenje za vas!

           Za danas smo pripremili jednostavan tutorijal koji će ulepšati vaš dom – buket od dugmića. Napravite porodičnu potragu za blagom i pronađite te pogubljene dugmiće po kući. Zaposlite dečije prstiće kako bi napravili buket koji može da ukrašava sto ili policu do sledećeg proleća, a da se cveće ne osuši. Provlačenje žice kroz rupe dugmića je jako dobra vežba za razvoj fine motorike, a i strpljenja!

Materijal:

  1. Dugmići u različitim bojama i veličinama

  2. Žica

  3. Cvik cangle (makaze za sečenje žice)

  4. *umesto žice i sečica možete koristiti čistače lula


Korak 1

Ako koristite žicu, isecite žicu na dužinu oko 25 cm. Dobićete stabljiku od cveta. Isecite koliko god komada želite, što više to veći buket. Ako imate dugačku vazu ili želite duže stabljike, a žica je dovoljno čvrsta, možete iseći I duže stabljike.

Ako koristite čistače lula, nema potrebe da ih sečete. S obzirom da su elastični, možete oblikovati listove na stabljici.

Korak 2

Vrh žice/čistača lule provucite kroz rupu na dugmetu, sa zadnje strane dugmeta ka prednjem. Pa je vratite kroz drugu rupu sa prednje strane dugmeta ka zadnjoj, tako da se ne vidi kraj žice. I uvrnite žicu da čvrsto drži dugme. Prvi cvet je gotov!


Korak 3

Kada napravite buket, ostalo je još da nađete mesto za ovaj pozamanterijski cvetni aranžman.


Dodatne ideje:

Bidermajer od dugmića


Pročitajte i napravite još i:

Još jedna ideja za bezvremeni buket

Još jedan projekat sa dugmićima


35 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page