top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

AKVARIJUM U KARTONSKOJ KUTIJI

Ove ribice ne morate da hranite, a vodu ne morate da čistite, sve je od kartona! Mi smo prvo imali jedan mobilni akvarijum u kutiji od cipela, kojoj smo samo odsekli prednju stranu, a kasnije smo napravili ovaj koji je pričvršćen na zid. I jedan i drugi su mnogo zabavni.

Materijali

Kartonska kutija (mi smo koristili staru kutiju od cipela)

Konac ili najlon

Karton

Boje

Igla

Dugmići

Skalpel

Makaze

Kako

Isecite jednu stranu kutije potpuno (prednja strana), bočne strane i zadnju stranu isecite tako da od svake ostane kao ram, zapravo, samo ivice da ostanu, kako bi držale strukturu kutije. Sa zadnje strane možete da zalepite plavu foliju ili plavi papir, a možete i da ostavite otvoreno, da se vidi zid. Na gornjoj strani, skalpelom, napravite nekoliko proreza celom dužinom kutije. Donja strana može da ostane zatvorena, mi smo zalepili malo peska i  kamenčića na dno.

Na kartonu nacrtajte morska stvorenja, ribice, školjke, zvezde, alge, korale… Obojite ih po želji i isecite.

Isecite konac ili najlon u različitim dužinama (ali ne duže od visine kutije) sa jedne strane pričvrtstite za ribice a sa druge provucite kroz prorez na vrhu kutije i zalepite za dugme. Ovo dugme će služiti za pomeranje ribica kroz prorez po akvarijumu. Moguće je da ćete morati da otežate ribice, da bi se lakše i ravnomernije kretale. Mi smo dodali malo plastelina sa zadnje strane, ili jednostavno zalepite još neki sloj kartona sa zadnje strane ribica.

Uživajte!


akvarijum deciji atelje

ribice akvarijum deciji atelje
110 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page