top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

VOLIMO JESEN!

Hajde da volimo jesen!

Zajedno možemo da otklonimo skeptičnost koja je usmerena prema “tmurnim“ jesenjim danima. Ima hadnih dana, to je tačno. Ali ako se toplo obučete ništa ne može da spreči veliku količinu kreativnosti i inspiracije, koju jesen doprinosi!

Univerzalno je da deca, pa čak i stariji, vole da se igraju u šuškavom lišću koje nam jesen daje! Isto to lišće može biti kreativno iskorišćeno za mala umeća.


October 1991, Sutton, Vermont, USA --- Two little kids play in Autumn leaves. --- Image by © Joseph Sohm/Visions of America/Corbis

Možete oblikovati lišće kako god poželite, a kasnije ga lepiti za papir ili karton.

Kada je moje mišljenje u pitanju, najviše volim da slažem lišće po nijansama. Zvuči obično, da. Ali ishod je neverovatno estetski zadovoljavajuć. Time se i isplati biti strpljiv i tragati za tacnom nijansom koja Vam je potrebna. Toliko toga nam nudi, a nismo ni svesni, jer kada izgovorimo „Jesen“ ne razmišljamo šta ona zapravo predstavlja. Navikli smo se da je jesen nešto obično i jednostavno. Da ne pominjem povrće i atmosferu koju stvara. Ispod možete pronaći pesmice o jesenjim danima. Možete ih pevušiti sa decom dok skupljate lišće u parku. Govore lepo o jesenjim danima. Uživajte! #volimojesen




“JESEN”

“Jesen tiho prošeta gradom svrati u svaki grm i krošnju prolije boje po lišću kradom i ono odene jesenju nošnju Prođe i širom nebeskog svoda zakloni Sunce zavesom oblaka Poslednje stvari pakuje roda kreće na jug sa svoga odžaka Ljudi u polju marljivo rade poslednje stogove sena plaste Rumen obliva vinograde ka jugu poleću i prve laste.”


“JESEN”

“Prođe leto, dođe jesen sa drveta pao kesten Čas na glavu, čas na bok pada kesten tup, tup, tok.”

9 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page