top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

Terapija bojenjem

Bojanke za decu su oduvek bile prisutne u našim životima, a od skora su se pojavile i bojanke za odrasle. One služe kao terapija za opuštanje. Odvojite vreme za sebe i posvetite se samo i jedino bojenju i uživanju u lepim crtežima. Lagano, bez žurbe, u miru, ispunjavate belu površinu šarenilom, uživate u kombinovanju boja i nijansi, u linijama koje se prepliću, prijatno, zar ne?


Ovaj trend je krenuo u Francuskoj gde su bojanke za odrasle počele da prodaju brže nego kuvari. Kupci ih opisuju kao umetničku terapiju za otklanjanje stresa. Stručnjaci se slažu! Pijer Fober, klinički psihijatar kaže: „Dobićete mogućnost da na svoj problem gledate možda iz nekog drugog ugla. Bojenje zahteva koncentraciju, fokus i samim tim nas izvlači iz svakodnevnog stresa“. Dodaje da neki ljudi nemaju granice i da im crtanje unutar linija pruža osećaj sigurnosti. Ispunjavanje bojanke nas vraća u stanje detinjstva, ali da ozbiljnost detalja bojanki za odrasle nudi gubljenje u mašti i svetu boja. Želite da probate?


Ako vam je teško da odvojite vreme za sebe od svakodnevnih obaveza, materijal za fotokopiranje, koji smo pripremili, je prava stvar za vas – bojanka za celu porodicu. Prvo odštampajte stranice za bojenje za decu i dajte im da se oni zanimaju, dok vi izaberete stranice koje vam se sviđaju, odštampate ih za sebe i uživate u malom predahu. A najinspirativnijim komadima možete ukrasiti zidove u svom domu ili na poslu!

Opuštajuće i kreativno bojenje vam želimo!

Potrebno je da kliknete na slike koje vam se sviđaju, sačuvate ih na svoj kompjuter i odštampate ih.

Za decu:








Za odrasle:











Pogledajte i odštampajte i:

584 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page