top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

Jastuk od pom-pomova

 Projekti sa pom pom-povima su idealni za vikend jer su lagani, opuštajući, šareni i u njima mogu učestvovati svi uzrasti. Za ovaj vikend, pripremili smo projekat izrade jastuka od pom-pomova, po želji i porudžbini koja nam je stigla nakon teksta Džinovski pom-pom za džinovsku igru.


Nije li divno šaren? A zamislite kako je tek mekan kada sednete na njega ili ga zagrlite. Naravno, izbor boja i kombinovanje je na vama, a kako biste dobili ovu mekanu strukturu, preporučujemo korišćenje debelog prediva.

Materijal:

  1. Debela vunica u različitim bojama

  2. Jastučnica i jastuk koji odgovara veličini jastučnice

  3. Velika igla sa debelom rupom

  4. Makaze

  5. 2 kartona od toalet papira

  6. Viljuška

Za najveće pom-pomove

  1. Spojite dva kartona od toalet papira i na njih namotajte vunicu 40-50 puta.


*Što više puta namotate to će pom-pom biti gušći, čvršći i bogatiji. Pom-pom sa manje namotaja će biti rastresitiji. Predlažemo da eksperimentišete sa brojem namotaja i debljinom vune, kako biste našli oblik pom-poma koji vam se najviše sviđa.


Provucite komad vunice, dužine oko 50 cm između dve rolne i vežite namotano klupče na sredini. Vežite čvrst čvor. Izvucite rolne I isecite vunu kao na slici. Frizirajte vunu kako bi dobila okrugao oblik, ali pazite da ne isečete onaj komad vune od 50 cm, trebaće nam kasnije za prušivanje na jastučnicu!


  1. Možete koristiti i tehniku koju smo opisali u tekstu – Džinovski pom-pom za džinovsku igru


Za srednje pom-pomove

Vunicu namotajte preko šake, a ostatak procesa je isti kao i za najveće pom-pomove.Za male pom-pomove

Za namotavanje vunice koristite viljušku, a ostatak procesa je isti kao i za prethodne dve veličine.

Broj pom-pomova zavisi od veličine jastučnice, za jastučnicu veličine 60×60 cm trebalo je oko 50 pom-pomova različitih veličina.


Kada su svi pom-pomovi spremni, na jastučnici napravite raspored koji vam se sviđa, menjajte raspored, dok ne nađete onaj koji vam se najviše sviđa. Kada ste zadovoljni rasporedom, uzmite debelu iglu i one komade vune od 50 cm i zašivajte jedan po jedan pom-pom, što gušće, spolja ka sredini jastučnice.Ako je to previše pom-pomova za jedan dan, a ipak želite da napravite taj pom-pom jastuk, evo nekoliko predloga:Srećno pom-pomovanje!

Pročitajte još i:

20 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page