top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

GRANČICE MOGU BITI DEKORATIVNE?!

Grančice mogu biti dekorativne?! Prepredene grančice!

Saznajte kako da, od obične grančice koju su deca našla u parku, napravite lep ukras za Vaš dom? Sve što Vam je potrebno jeste malo prediva! Pre svega, zašto uopšte pokušavati?

Ovaj tip ukrasa, pored svoje posebnosti i neobičnosti nosi još mnoštvo kvaliteta! – Hajde da počnemo od toga, da je krajnje bezopasno, prilagodljivo i nije lomljivo. Zašto potrošiti pare na ukras koji može biti opasan, jer ga Vaše dete može slučajno slomiti, i što je najtužnije, sebe povrediti. Sa prepredenim grančicama, dobijate dekorativan ishod, a zaobilazite opasnost bilo kakvog tipa! – Kada je reč o kupovnim ukrasima, činjenica je da možete pronaći lepe i kreativne, čak i da stavimo novčani trošak po strani, grančice imaju veliku prednost! Zašto? Pre svega, prepredene grančice su delo i kreativnost Vas i Vašeg deteta. Upravo zbog toga ima neuporedivo veći značaj od, možda čak i prelepog, kupovnog ukrasa. – Ne možete pogrešiti? Kako? Ovo su ukrasi koje sami dekorišete po svom ukusu, samom tom činjenicom, dolazite do rezultata koje ste Vi želeli. Birajući boje predila koje Vam se dopadaju, isto tako i materijal i debljinu, ostavljate lični pečat na svom malom umeću! – Kod prepredenih grančica, novčani trošak ne postoji! Jedino što ćete, mogu sa sigurnošću reći pametno, uložiti jeste Vaše vreme, i dobra volja!A možete dobiti fenomenalne rezultate, i to praktično ni iz čega!


Šta nam je potrebno od materijala?

– Grančice od drveta, možete ih pronaći vrlo lako, pogotovo sada kada nam je stigla jesen! – Predilo, po Vašem izboru – Makaze – Lepak ( izborno )

Kako ih napraviti?

– Uzmite jednu od grančica, i predilo zavešite za vrh iste te grančice, praveći čvor kako bi ga učvrstili predilo. – Mali deo predila koji viri, zbog čvora koji je napravljen, secnite makazama kako ne bi virio. – Obmotajte grančicu predilom, preporučljivo je igrati se sa bojama, time možete dobiti ekstremniji rezultat. – Kada je reč o obmotavanju grančice predilom, učinite to onoliko puta, koliko je potrebno da biste dobili određenu debljinu, boju i mekoću.

– Kada je Vaša grančica cela pokrivena predilom, vežite još jedan čvor na, sada suprotnom, vrhu grančice i ponovo makazama isecite deo predila koji viri zbog čvora. – IZBORNO: Lepkom možete prilepiti početnu i završnu tačku predila kako bi se osigurali da se neće odvojiti od grančice.

Kada ste uspešno obavili ovih par koraka, smestite svoje prepredene grančice gde god poželite i uživajte u jesenjoj atmosferi koju prave!

grancice-mogu-biti-dekorativne
5 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page