top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

ZIMSKI ARANŽMANI!

Novogodišnji (zimski) aranžmani i ukrašavanje!

Dolazi nam Nova godina i polako krećemo da razmišljamo o tome kako bismo voleli da dekorišemo svoj dom. Ovo je lak, a zabavan I jako lep, način da zajedno sa celom svojom porodicom sami ukrasite svoj dom I stvorite prazničku atmosferu! Reč je o zimskim aranžmanima!

Šta je to aranžiranje? Aranžiranje predtsvavlja posebnu vrstu umetnosti, koja se bazira na prirodnim materijalima. Pomenuti prirodni materijli, mogu biti suvi ili sveži ( primer: cveće ), a možda I najlepše od svega jeste što od materijala koje viđamo svakodnevno, aranžiranjem,  možemo stvoriti mala umetnička dela! Japanci su možda najpoznatiji po svojim tehnikama aranžiranja zbog svojih prvih škola, koje su se upravo bavile podučavanjem aranžiranja. Za njih se kaze da oni u cvetu vide:  snagu zemlje, prirodu i blagoslov Sunca. Upravo od njih i potice Ikebana koja se razlikuje od aranžmana po duhovnoj pozadini, oni to iskazuju rasporedom materijala I u posebnom slaganju cveća.

Šta nam je potrebno od materijala?

zimskiaranzmanuvidubuketa

Kako da napravimo zimski aranžman? Pre svega, treba pomenuti da svoj aranžman možete praviti kao stoni, u vidu venčića, buketa I slično.

– Prvi korak: Sunđer smestite u posudu u kojoj želite da Vam stoji aranžman kada ga napravite. Zatim pokvasite sunđer vodom, trebalo bi da bude što vlažniji, kako bi grane duže bile sveže.


visecizimskiaranzman

– Treći korak: Ukrase za jelku mozete prilepiti za grane, ili ih jednostavno pričvrstiti za sunđer. *Ako Vaši mališani vole sneg mozete kupiti i sprej, koji predstavlja imitaciju snega, nanesite ga po granama u količini koja Vam odgovara I osvežite svoj aranžman! Tako će biti apsolutno u skladu sa vremenom koje nam stiže.. *Još jedan mali predlog za ukras jeste da napravite sneška belića od vate! On će Vam ukrašavati aranžmane tokom čitave zime. Njemu čak ne smeta toplota Vaše peći I radijatora!

Sve sto Vam je potrebno za istrajnog sneška jeste:

sneskobelic

Kako napraviti sneška?

stonizimskiaranzman-2

#deca #aranziranje #zima #snesko #zimskiaranzmani

4 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page