top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

Otvoreni projekti razvijaju maštu

Kada ispred deteta postavite neku grupu materijala, veeelika je verovatnoća da će u nekom trenutku napraviti nešto što uopšte niste mogli da zamislite a kamoli da ga naučite da nešto slično napravi.

Ovakvi, otvoreni “zadaci”, daju dovoljno podsticaja za akciju i stvaranje a minimalno ogranišavaju kreativnost, maštu i lični izraz deteta.

Materijali za današnje istraživanje:

Vodene boje/akvarel boje,

uljane pastele/voštane boje

i neki lep papir

(malo deblji beli papir/papir u boji…)

Ova kombinacija je zanimljiva zbog toga što ova dva materijala nisu kompatibilna i odbijaće se, tj, tamo gde je crtano pastelom, vodena boja neće ostajati na papiru. Deci je ovaj efekat neočekivan i veoma zanimljiv za istraživanje.

Najbolji način je da materijale stavite na mesto koje je detetu dostupno, i da ih tu ostavite dok ih dete ne primeti i pošeli da nešto napravi od njih. Ako ova kombinacija ne radi za vaše dete, mozda neka druga hoće..

Probajte – iznenadićete se! #gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page