top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

ORIGAMI IGRAČKE

Još zabave sa papirićima?!

Želite da provedete kreativno poslepodne sa svojim detetom? Za Vas imamo par ideja šta biste mogli da pravite zajedno, a da se dobro zabavite! Učili smo kako da pravimo lale i ribice kojima nije potreban akvaarijum, ali ovu su sad već malo ozbiljniji koraci, ali zato je ishod fenomenalan!

– Luda papirna zmija?

Čak iako niste veliki ljubitelj zmija, ovo će Vam se dopasti! – Krenite sa pravljenjem, tako što ćete uzeti dva papira i od njih napraviti trake istih dimenzija, koje su Vaš izbor, kao i boje. – Zatim prilepite vrh jedne trake, za vrh druge, pod uglom od 90 stepeni. – Na mestu gde su trake slepljene, savijajte ih jednu preko druge dok ne istoršite sav papir. – Isecite malo parče papira u obliku glave i prilepite ga za kraj spojenih traka. – Nacrtajte ili zalepite zmijici oči i jezik. – Svaka čast! Uspeli steee!


zmija-od-papira-2

– Origami lisica?

origami-lisica

Izgleda jako teško da bismo je napravili, jer je ishod neverovatan, ali zapravo je apsolutno prosto! – Ako ne želite da Vam lisica bude jako mala, uzmite malo veće parče papira u obliku kvadrata, narandžaste boje, ili koje god boje želite da Vam bude lisica. – Presavijte svoj kvadrat na pola po dijagonali, tako da dobijete trouga, zatim i njega savijte na pola pod uglom od 90 stepeni. – Sada imate još manji trougao, odvijte papir koji ste poslednje presavili, sada imate prvobitni trougao koji ima liniju po sredini, od savijanja. – Prateći pomenutu liniju, oba ćoška savijte pod uglom od 90 stepeni, tako da vrhovi uglova sa desne i leve strane poklope gornji vrh trougla, kao na slici. – Sada ponovo imate kvadrat, okrenite ceo papir na suprotnu stranu i presavijte ga na pola tačno po liniji koju već imate od savijanja, kao na slici. – Pobrinite se da Vam sada papir stoji tako da Vam vrh ide u desno, a slojeve papira možete videti sa leve strane. – Levu stranu papira, gde se vide slojevi, presavijte ravno preko ostatka papira, u desnu stranu, ostavljajući manji trougao (rep). Pratite slike, kako bi Vam bilo lakše. – Kada imate presavijen papir, otdvijte prva tri sloja, vidite tri vrha? Srednji povucite ka dole, njuška! – Možete da presavijete papir koji predstavlja noge dijagonalno ka unutra, kao što i jesu presavijene na poslednjoj slici, isto to možete uraditi i sa repom, kako bi lisica bila stabilnija. – Nacrtajte ili zalepite njušku i oči.. Spremna je


origami-lisica-deciji-atelje-2
15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page