top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

MLEČNA UMETNOST?

Zabava sa šarenim mlekom?

Mlečna remek dela obasipaju internet već neko vreme, zašto?! Lako je i zanimljivo stvoriti ih. Svako je sasvim posebno i jedino po lepoti sločno ostalim. Ne postoji loša strana kada je u pianju ovaj mali projekat. Prosto je, svako može imati svoju malu mlečnu umetnost, pored toga, sve potrebne materijale , najverovatnije, već imate kod kuće.

Koji su to, potrebni, materijali? – Mleko – Štapići za uši – Činija – Boje za kuvanje – Deterdžent za sudove ( izborno )

deca-vole-da-saraju

Imate potpunu slobodu da sami izaberete koje će to boje biti, kakva činija i mleko. Kada su štapići za uši u pitanju, nemate preveliki izbor što se raznolikosti tiče, ali možete koristiti i nešto drugo čime biste mogli da šarate po mleku. Možda je malo teže, ali možete odabrati da pravite određeni oblik, ako Vam to zvuči komplikovano, uvek, vrlo slobodno možete eksperimentisati sa bojama i praviti male apstraktne mlečne umetnine! Nije da samo deca vole da šaraju, i sklapaju boje po svom ukusu, ovo je jedna univerzalno zabavna aktivnost! Tako da se svi zajedno možete zabaviti!

Kako početi? – Činiju, ili dublji tanjir po želji, napunite mlekom – Zatim, u mleko sipajte bar po dve kapi svake od boja koje imate – Štapićem šarajte po posudi, mešajte boje, stvarajte oblike i dobro se zabavljajte! Izborni koraci:

mleko

– Preporučljivo je potopiti jednu stranu štapića za uši u deterdžent za sudove – Stranu štapića koja je potopljena deterdžentom, ubacite u mleko na samu ivicu mesta na kom je boja – Boja će se u raznolikim oblicima širiti po posudi, zbog dodira mleka sa deterdžentom

Saveti:

– Vodite računa da ne preterate sa mlekom, i bezveze ga potrošite, nije Vam potrebno puno – Što više boja sipate, to će ishod biti interesantniji. Ali može brže doći do toga da se sve pomešaju i daju neku braonkastu boju – Možete prvo pomešati mleko sa deterdžentom pa tek onda sipati boje, nećete imati efekat širenja boja u dodiru sa deterdžentom, ali duže će biti odvojene. Samim tim, možete dobiti više vremena da šarate i spajate. – Funkcioniše sa raznim tipovima mleka i boja – Pripazite da ne šarate previše naglo i jako jer na kraju možete dobiti samo braonkastu smešu. Ali, naravno, deci to ne smeta! Bitno je samo da im je zanimljivo!

mlecna-umetnost
boje-i-mleko

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page