top of page
  • Writer's pictureDeciji atelje

Kuća puna srca

Lagana aktivnost za decu i roditelje koja će da ukrasi vaš dom. Traka od srca može ulepšati zid dnevne sobe ili viseće elemente u kuhinji, širiti ljubav u dečijoj sobi ili doprineti romantičnoj atmosferi u roditeljskoj sobi. Nikad dosta srca! Ona nas podsećaju da se pomalo više volimo, da se radujemo i češće grlimo.


Materijali:

  1. Papir (ako imate papir za vodene boje – blok br. 5, odlično)

  2. Vodene boje, tempere

  3. Četkica

  4. Makaze

  5. Kanap

Korak 1

Neka deca oslikaju celu površinu papira. To može biti neki crtež ili apstraktno delo.

Deca mogu da slikaju bez cilja i određenih formi, da spontano nanose boje na papir i da uživaju dok posmatraju kako se boje slobodno mešaju na papiru i stvaraju nove boje i oblike. Koju boju će napraviti kada se pomešaju crvena i žuta? A plava i crvena?


Korak 2

Ostavite da se papir osuši.

Za to vreme zajedničkim snagama isecite srca od belog papira, pa i njih obojite ili osikajte i ostavite da se osuše.


*Ovo je tutorijal za ukrasna srca, ali ukrasna traka može biti i od isečenih oblika zvezdica, jaja za Uskrs, jelkica za Novu Godinu, cvetova itd.


Korak 3

Kada se oslikani papir osušio, isecite srca. Secite ih da budu što bliže jedno drugom, kako biste iskoristili što više od papira i dobili što više srca. Količina srca zavisi od dužine ukrasne trake koju želite.

Korak 4

Na svakom srcu izbušite po dve rupice, taman tolike da može kanap da prođe. Rupice treba da budu u gornjem levom i desnom uglu, u uglovima lukova. Ako imate zumbalicu, dosta će vam olakšati ovaj korak.


*Alternativni predlog: ako ne želite da bušite srca, možete ih direktno zalepiti za kanap, lepkom ili selotejpom (kao na slici)


Korak 5

Provucite kanap kroz svako srce, tako što ćete kroz prvu rupu provući sa prednje strane papira ka zadnjoj, a onda kroz drugu rupu vratiti kanap na prednju stranu srca. Ako vam ide teško ili se kanap rascvetava, probajte da vrh kanapa učvrstite selotejpom da izgleda kao vrh pertle.


Korak 6

Ostalo je još samo da izaberete mesto koje će srca ukrašavati.


Pročitajte još i oplemenite svoj dom:

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page